O valiză

1
157
Luptele sunt cele mai frumoase, cu precădere cele pentru alți oameni.
poză de Andrea Umilio via Flickr CC
Luptele sunt cele mai frumoase, cu precădere cele pentru alți oameni.
poză de Andrea Umilio via Flickr CC

– Hai, ia-ți tot ce ai și dus în lume să fii! Nu vreau să te mai văd în viața mea.
– Se rezolvă imediat.
El și-a luat valiza mare, a deschis-o cu calm și a lăsat-o pe podea. Din câteva mișcări, și-a prins iubita și a îndesat-o în valiză, apoi a tras fermoarul până aproape de capăt.
– Tu ești tot ce am. Acum plecăm în lume, de mult îmi doream să călătorim. Mă mai vezi?
– Nu. Ești un mare idiot.
– Perfect. O să îți povestesc eu tot ce văd. Poate la un moment dat îți vei dori chiar să ieși. O să mi se facă dor de tine, sau ție de…
– Idiot mic ce ești!
– Așa cum sunt, am stat lângă tine vreo cinci ani, cu multe bune și rele. Oamenii încep să renunțe la lupte, abandonează prea ușor, cel mai trist e că renunță și la cei dragi. Luptele sunt cele mai frumoase, cu precădere cele pentru oameni.
– Bine. Acum scoate-mă din drăcia asta. Idiotule.
– Asta nu, mai stai acolo o perioadă. Să mi se facă dor de tine.
– Nu pot să lupt din interiorul valizei.
Înțelesese prea bine. A ieșit, l-a privit și știa că nu va mai renunța niciodată atât de ușor. Luptele sunt cele mai frumoase, cu precădere cele pentru alți oameni.

V.

Am ales o soluție de prețuire reciprocă în care vreau să cred: o mână de oameni care donează câțiva euro pe lună, deschis, și mă ajută să continui totul, doar dacă cineva consideră că munca mea merită să fie răsplătită. Fără reclame care ocupă 3/4 din pagină sau advertoriale. Totul ad-free, doar textul și cititorul. Oricine poate citi toate textele; le puteam ascunde pe unele, oferindu-le contracost. Nu procedez așa. Nimeni nu e obligat să mă susțină, o face doar dacă simte asta. Nu e formă de monetizare, e act de normalitate. Reprezintă o modalitate a voastră de a-mi arăta că putem face lucruri împreună.

❤ Devino Susținător Vasi Rădulescu

SHARE
Citesc, trăiesc, iubesc, dezîmbolnăvesc. Și-ntre ele scriu.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here