Nu, nu și iarăși nu!

1
5192
Spune nu! Nu, nu și iarăși nu!

Cea mai sigură cale spre nefericire este încercarea de a mulțumi pe toată lumea. Când ajungi într-un punct în care ai posibilitatea de a face bine de tot anumite lucruri, ceilalți vor apela la tine. Vor încerca să aibă beneficii, ideal fără să te plătească, eventual plimbându-te prin combinații cu aromă de barter sau amețindu-te cu o răsplată metafizică.

Dacă spui da la fiecare propunere, fii sigur că energiile tale vor fi pe consumate. Chiar și formidabil plătit dacă ai fi, nu poți accepta orice colaborare, pentru că vei intra în turbulențe, din prea multe dezechilibre interioare. Învață să spui nu, nu și iarăși nu. Spune nu chiar în fața cuiva, nu ascuns după un laptop, via un email în care să mai torni și o sută de explicații. Spune un nu clar și, dacă ești întrebat care este motivul, răspunde „nu cred că pot face asta acum” sau „îmi pare rău, dar nu e pentru mine.” End of story.

♡ Cărți pansament pentru inima ta ♡ Îți ofer un superpachet cu toate cărțile scrise de mine, la un preț special.

citește mai mult ⇨

Fiind accesibil, îmbrățișând propuneri peste propuneri și dorind să faci un morman de bine, îți vei face mult rău. Apoi nu vei mai putea face nici puțin bine. Încearcă, explorează, decide ce e necesar și te ajută să evoluezi, dar ai grijă la alegeri, ele îți dictează dezvoltarea ulterioară. Un yes man nu e o soluție, la fel cum nici un always no man nu e. Un yes and no man, echilibrat și stăpân pe alegeri, respectuos cu ceilalți și cu sine, sigur e varianta optimă.

Referitor la alegeri, succesul vine din cele bune. Alegerile bune vin din experiență. Experiența vine din alegeri proaste, încercări peste încercări ce par greșite, dar conduc la succes. Gradual, vei lua multe decizii proaste, vei crește, apoi vei lua decizii bune. Poate într-o perioadă a vieții vei spune mai mult da decât nu, tocmai pentru a căpăta experință, apoi urmând să fii selectiv. Nu e nimic greșit aici, e chiar un proces ce pare natural. Dar rămânând un om care nu e-n stare să refuze și acceptă orice crezând că ceilalți îl vor iubi, va acumula mulți bani sau va deveni o persoană mai bună, e o prostie care atrage o lentă autodistrugere.

Spune nu! Nu, nu și iarăși nu!

V.

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de mine. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Am început campania #stauîncasă și citesc. Te bucuri de 6 cărți, 2 cadouri, transport rapid gratuit, la DOAR 125 lei totul. Stocul este limitat.comandă pachetul aici ⇨

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here