Cea mai frumoasă zi

0
962
Cea mai frumoasă zi

Cea mai frumoasă zi

Scriam acest text în vara lui 2013. Mă gândesc acum și se așează peste mine un sentiment interesant; ne dorim fericirea, alergăm după șabloane, realizăm o grămadă de lucruri și uităm, în periplurile noastre cotidiene, să facem un act relativ simplu: să visăm. Să visăm în fiecare zi și să nu încetăm a crede că ceva minunat e pe cale să se producă. Iată scrierea:

Cea mai frumoasă zi e ziua în care nu stai să analizezi dacă lucrurile sunt bune sau rele, ci te bucuri că există, într-o atitudine umilă.

Pentru că singura chestie care le face bune sau rele e mintea ta. Dacă o pisică neagră îți taie calea, admiră-i grația, drumul, vigilența – nu e niciun semn rău. Dacă o femeie superbă aleargă spre tine cu brațele deschise, observ-o fără să te miști și savurează momentul – mai mult ca sigur e un alt bărbat la un metru în spatele tău și spre el fuge. Urmărește scena. Poate pisica era a lor și cu toții locuiesc în mansarda unei vile vechi, aproape de parc. Poate el e un scriitor și ea un top-model de succes. Ești observator de povești. Bucură-te de ele.

Dacă se întâmplă să câștigi peste noapte o sumă mare de bani, rămâi același om, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dacă vei considera că un lucru minunat s-a înfăptuit, sărind în sus și urcând pe un munte de planuri, poate a doua zi vei pierde totul. Atitudinea îți dictează altitudinea. Cumpără-ți de bani o pisică neagră. Mută-te în mansarda unei vile vechi, aproape de parc. Ia multe cărți, citește-le și apucă-te să scrii. Top-modelul aleargă deja spre tine. Du o viață simplă, dar care te face fericit, bucurându-te că lucrurile există în jurul tău.

♡ Cărți pansament pentru inima ta ♡ Îți ofer un superpachet cu toate cărțile scrise de mine, la un preț special.

citește mai mult ⇨

 

Adăugiri:

  • nu-ndemn pe nimeni la fugi după frumuseți exterioare; dacă nu e un bun model neuronal, e degeaba, oricum ar arăta;
  • partea cu câștigul peste noapte e doar un exemplu care să întărească atitudinea umilă pe care trebuie să o ai mereu; în realitate, dacă ceva vine peste noapte, de regulă atrage probleme (citiți Perla de John Steinbeck) – e necesar să vină după muncă îndelungată;
  • mintea noastră împarte lucrurile și de multe ori bine o face; de alte numeroase ori rău o face;
  • cea mai frumoasă zi e azi, în clipa asta; trecutul a fost, viitorul nu e încă;
  • nicio întâmplare nu e întâmplătoare;
  • am visat cândva toată scena și, pesemne, subconștientul meu știa ceva încă de atunci, chiar dacă aveam de așteptat vreo patru ani, în rătăciri predominant solitare; să nu încetați să visați!
  • s-a cam înfăptuit întreg tabloul, numai că motanul nu e negru, ci gri (încă mă străduiesc să mă obișnuiesc cu părul lui lăsat pretutindeni și cu milioanele de nebunii pe care le face). eu scriu, momentan destul de mediocru. mansardă încă nu avem, dar ne-o imaginăm cumva. ea e top-model pe ambele părți. lucky me.

 

V.

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de mine. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Am început campania #stauîncasă și citesc. Te bucuri de 6 cărți, 2 cadouri, transport rapid gratuit, la DOAR 125 lei totul. Stocul este limitat.comandă pachetul aici ⇨

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here