Ce te învață traiul cu o pisică

4
19884
oscar the rubik master
oscar the rubik master

Oscar e o sursă inepuizabilă de fericire. Pe lângă asta, transmite învățăminte ce nu ar trebui ignorate. Vă avertizez că urmează imagini cu impact puternic emoțional, pe alocuri chiar erotice.

Somnul este foarte important pentru a-ți reîncărca bateriile. El se odihnește mai bine de opt ore pentru a face alte nebunii, noi dormim câteva ore pentru a munci apoi de ne sar capacele. Ar trebui să ne punem mari semne de întrebare dacă e normal cum procedăm.

oscar doarme
the sleeping beauty
♡ Cărți pansament pentru inima ta ♡ Îți ofer un superpachet cu toate cărțile scrise de mine, la un preț special.

citește mai mult ⇨

Cum să fii uimit de orice. Găsește un cablu și e-n stare să se joace trei ore cu el, de parcă e cea mai mare grozăvie. Se uită un ceas cum picură apa la chiuvetă (i-o las așa). Se bagă în orice cutie. Profită de cel mai neînsemnat lucru posibil. Noi mai știm să fim uimiți, să ne jucăm?

Are nevoie de foarte puține lucruri pentru a trăi. Primește un plic de mâncărică cu pui/somon/vită, aleargă de nerăbdare și patinează pe parchet, mănâncă cu poftă și apoi își vede de ale lui. Mănâncă strict când îi este foame și se oprește când se satură; are nevoi minime. Translatăm asta și la oameni?

Se îngrijește zilnic. Își spală toată blănița, insistă pe zonele pe care le știe problematice, chiar l-am prins manevrând coada cu lăbuțele, pentru a o linge cum trebuie. Omul ar trebui să pună mai mult preț pe asta, pe îngrijirea lui proprie și personală, și nu mă refer numai la clasicul duș pe fugă.

oscar se ingrijeste
îngrijirea matinală

Dacă lași un lucru pe undeva pe birou, sunt șanse mari să-l vezi jos. Mâncasem un pachet de biscuiți și rămăsese țipla cu firimituri în ea. Oscar a dărâmat-o în două secunde, murdărind parchetul. Nu mai lenevesc și duc ambalajele imediat la coș.

Am avut o cefalee groaznică aseară. Ce autocontrol, ce masaj pe scalp, ce antialgic; nu trecea cu nimic. Am reușit să mă bag în pat și Oscar a simțit că ceva nu e-n regulă. S-a făcut cocoloș lângă capul meu și am avut un sentiment profund de liniște. Am adormit amândoi și acum ne pregătim să vedem finala Australian Open, dintre Federer și Nadal. Îl suspectez că ține cu Nadal, eu sunt cu elvețianul. Ce voiam să zic aici: să mergem aproape de oamenii care nu se simt bine.

E mereu prins în clipa prezentă. Nu pare deranjat de fapte din trecut și nu pare să-i pese vreun pic de viitor.

oscar mediteaza
covrigul zen

Îl suspectez că e maestru în meditație. A luat o poziție covrig și a stat cinci ore fără să se miște. Nu dormea. Era cu siguranță în păturile subconștientului. Pun mare preț pe meditație și recomand oricui să o facă.

Oscar e foarte deschis să încerce lucruri noi. Am făcut paste și el a spălat farfuria. A șters praful de sub mobila de la bucătărie. A reorganizat produsele de igienă din baie, dărâmându-le pe toate. Citește destul de mult, își scoate câte două trei cărți, le privește deschise pe jos, dă paginile și apoi se culcă, plin de informații noi. A învățat să folosească laptopul. Cum să deschizi Chrome și-n Google să scrii „ț60ghhhh”? Cred că voia să transmită un mesaj către CIA. Cat Intelligence Agency. Iese din zona de confort și face mereu lucruri noi.

oscar dupa citit
aici eu citeam pe fotoliu, el terminase de citit

Nu pune totul la suflet. Își mai ia câte o palmă ușoară când e prea nebun, primește în timpan o expresie mai grea, dar trece peste, nene! Păi omul e-n stare să stea cinci ani supărat dacă i se pare lui că cineva i-a vorbit urât.

Nu procrastinează absolut deloc. Dacă o telecomandă trebuie dărâmată în maximum un minut, face tot posibilul să rezolve treaba. Nu lasă nimic pe mai târziu.

oscar the rubik master
oscar the rubik master

A rezolvat un cub Rubik dintr-o mișcare. Eu nu-l făcusem așa într-un an de zile!

 

 

V.

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de mine. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Am început campania #stauîncasă și citesc. Te bucuri de 6 cărți, 2 cadouri, transport rapid gratuit, la DOAR 125 lei totul. Stocul este limitat.comandă pachetul aici ⇨

4 COMMENTS

  1. Domnule doctor,
    Motanul pare mic! Am avut si noi de pe la 10 luni incolo, cand isi ating o oarecare maturitate sexuala, nu il mai puteti tine in casa, cel putin necastrat.
    E amuzant, am avut si noi unul si l-am dus la curte, la o curte pentru a putea fi in libertatea pe care si-o dorea!
    Daca ar fi sa dau timpul inapoi, as lua o pisica, … e mult mai usor cu pisicile!
    O zi buna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here