Acest text nu este o reclamă. Este o șaormă beletristică.

1
266
jumatate-de-pepene

jumatate-de-pepeneAcest text nu este o reclamă. Este o șaormă beletristică. Eram încă sub influența unui episod din Stranger Things când mațele au început să-mi cânte o simfonie pe note joase, semn că trebuie să dau drumul la ceva alimente pe grumaz. Cum frigiderul era plin cu aer, îmi iau inima-n dinți și-mi bag picioarele în ei de adidași, cu intenția să ajung până la Mega Image-ul mare – sună ca naiba dar așa îl numesc, mai e un Mega mic pe colț cu Mincu – de la mijlocul bulevardului Mihalache, chiar dacă ziua se-mpingea cu noaptea și încă aveam lipită pe retină imaginea monstrului din serialul Netflix. Bun. Merg eu la o viteză bunicică și-mi aduc aminte că în urmă cu câteva zile, fix în acel supermarket, un domn a ciocănit într-o jumătate de pepene, să potrivească sunetul cu gradul de coacere, fără să se sinchisească să arunce o privire prin folia aia. Dezamăgit de răspunsul pepenului care i-a întors un “da’ fraier mai ești, tati” domnul a luat niște mere. Ajung la magazin, mă învârt pe la salate, pe la borș – odată am băut și-am râs, venindu-mi pe nas borșul – apoi pe la mezeluri. Aveam deja o pățanie paranormală acolo, cu săracul pepene chinuit. Nu bănuiam că va mai veni una. Dau să ridic o nectarină și văd un nene mic, îndesat, cu fălcuțe. Heiiiii, ăsta-i Vasile! Nu, nu mă uitam în reflecția unei vitrine. Nu. Era chiar Vasile Blaga, veșnicul oponent, veșnicul sacrificat, veșnicul veșnic. Dar ce-i paranormal aici? Cum ce? Era fără Alina Gorghiu! Păi în stadiul ăsta s-a ajuns?

Mi-am terminat cumpărăturile, le-am îndesat în traista de hipster pe care scrie în franceză că “vor veni și zile mai bune” și-am pornit la retur. Pe drum, gânduri în două direcții: la monstru și la un posibil viitor eveniment. Monstrul din film, firește. Posibil viitor eveniment: să merg iar în acel Mega mare și s-o prind pe Olivia Steer alegând cu poftă o scăricică! Păi m-aștept la orice.

Nu știu cum să vă zic, dar mi-e și frică să mai pun piciorul acolo.

V.

Am ales o soluție de prețuire reciprocă în care vreau să cred: o mână de oameni care donează câțiva euro pe lună, deschis, și mă ajută să continui totul, doar dacă cineva consideră că munca mea merită să fie răsplătită. Fără reclame care ocupă 3/4 din pagină sau advertoriale. Totul ad-free, doar textul și cititorul. Oricine poate citi toate textele; le puteam ascunde pe unele, oferindu-le contracost. Nu procedez așa. Nimeni nu e obligat să mă susțină, o face doar dacă simte asta. Nu e formă de monetizare, e act de normalitate. Reprezintă o modalitate a voastră de a-mi arăta că putem face lucruri împreună.

❤ Devino Susținător Vasi Rădulescu

SHARE
Citesc, trăiesc, iubesc, dezîmbolnăvesc. Și-ntre ele scriu.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here